Onderdeel van FORTEZZA Groep

  070 327 7281  sales@fortezza-groep.nl

Fortezza wederom

uitgeroepen tot Great Place To Work

Fortezza Groep, specialist op het gebied van IT, cybersecurity, datamanagement en softwareontwikkeling, is voor de tweede keer Great Place To Work Certified en behoort dankzij deze onderscheiding wederom tot de beste werkgevers in Nederland. Great Place To Work Nederland onderzoekt de mate van vertrouwen, trots en plezier binnen organisaties. Op basis van de resultaten van het medewerkersonderzoek, waar alle 63 medewerkers van Fortezza aan hebben deelgenomen, wordt gekeken of er is voldaan aan de criteria voor goed werkgeverschap. Fortezza scoorde onder meer hoog binnen de ‘Trust Index’ op kameraadschap. Ook merken medewerkers op dat zij eerlijk behandeld worden en dat er een goed inwerkpogramma is. Alleen organisaties die de vereiste score behalen mogen direct de titel Great Place To Work Certified dragen. 

Great Place to Work Certificate

Hoogtepunten uit het onderzoek

Het onderzoek van Great Place to Work liegt er niet om: de medewerkers van Fortezza spreken positief over de organisatie en over elkaar. Zo wordt er opgemerkt dat zij veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgen en er tegelijkertijd een grote bereidheid is om elkaar te helpen. Er is veel aandacht voor het individu en naar ideeën wordt echt geluisterd. Het wordt ook gewaardeerd dat Fortezza het hele jaar door diverse activiteiten organiseert om het teamgevoel en de onderlinge band tussen collega’s te versterken. Op alle vijf de dimensies van het onderzoek is Fortezza in beoordeling gestegen ten opzichte van het vorige onderzoek. Op de dimensie ‘trots’ is de waardering zelfs met 10% gestegen.

Hoewel de organisatie blij is met het resultaat, is het geen reden om achterover te leunen: “We zijn trots op het feit dat we door het Great Place to Work-traject met elkaar werken aan een fijne werkomgeving online, thuis en op kantoor. Nu de maatregelen het toelaten gaan we langzaam weer naar een hogere fysieke bezettingsgraad. Daarom gaan wij ons de komende periode focussen op het realiseren van meerdere kleine vergaderruimtes op kantoor. Dit geeft onze medewerkers de mogelijkheid om tijdens een kantoordag samen met collega’s te werken, maar ook de rust te kunnen opzoeken wanneer nodig”, aldus Mark van der Snel, CEO van Fortezza Groep.

Sterk onboardingsprogramma voor nieuwe medewerkers

Het inwerkprogramma voor nieuwe medewerkers is ook niet onopgemerkt gebleven bij de medewerkers van Fortezza. Van der Snel: “We vinden het belangrijk dat nieuwe collega’s zich direct welkom voelen. Daarom hebben we een uitgebreid onboardingsprogramma ontwikkeld. Hiermee maken we ze wegwijs in de organisatie en leren ze collega’s kennen. Daarbij is er veel aandacht voor persoonlijke groei en ambities. Iedereen staat hier voor elkaar klaar, waardoor we nieuwe mensen een warm welkom kunnen geven.

Over Fortezza Groep

Fortezza Groep verenigt de kracht van IT. Als specialist op het gebied van IT, cybersecurity, datamanagement en softwareontwikkeling zorgt Fortezza ervoor dat alle diensten geïntegreerd, geadopteerd en verbonden zijn. Daarmee is Fortezza de betrouwbare partner voor bedrijven die hun IT uit handen willen geven aan een ‘single point of contact’. Met het Great Place To Work certificaat laat de IT-specialist zien dat de menselijke kant de hoofdrol speelt in hun werkwijze, mentaliteit en dienstverlening.

Over Great Place To Work

Al 35 jaar helpt Great Place To Work organisaties met het vergroten van vertrouwen op werkvloer: het meest fundamentele element van een succesvolle organisatie. Het onderzoek van Great Place To Work geeft inzicht in de beleving van medewerkers, de manier van samenwerken en het leiderschap binnen een organisatie. Great Place To Work geeft op basis hiervan verbeterpunten voor een sterke organisatiecultuur en begeleidt in de opvolging hiervan. De internationale organisatie werkt met bedrijven, non-profitorganisaties en overheidsinstanties in 60 landen op alle continenten.

Via erkenning van goed werkgeverschap streeft Great Place To Work Nederland ernaar om organisaties te stimuleren hun mensen op de eerste plek te zetten en daarmee om nog meer mensen de kans te geven om te kunnen werken bij een geweldige werkgever.